Veloto Fietsen: Dicht bij huis, goed advies
en uitstekende service!

Met passie voor fietsen staan we voor u klaar

Met jarenlange ervaring als fietsenmaker staan we voor u klaar om u te adviseren bij de aankoop van uw nieuwe of gebruikte fiets. Uiteraard is inruil mogelijk. Ook verzorgen wij de reparatie en onderhoud van uw fiets. Wilt u uw fiets opgehaald en/of bezorgd hebben? Wij staan voor u klaar! Met vriendelijke groet, Het team van Veloto Meppel - Het is nog maar 1,5 jaar geleden dat broers Edwald en Michel van Kampen besloten hun eigen fietsenzaak te beginnen: Veloto. De zaken aan het Rembrandtplein 46 in Meppel gaan goed. Zo goed, dat de mannen in februari hun 2de locatie kunnen openen, aan het Ruskenstuk 18A in Winkelcentrum Oosterboer. „Het wordt een iets kleinere variant van onze fietsenzaak in de Koedijkslanden. We bieden dezelfde service en mensen kunnen natuurlijk ook een nieuwe of tweedehands fiets bij ons kopen. Van elk merk en model staat 1 fiets in de winkel. Wil iemand net een andere kleur of uitvoering, dan kan degene terecht bij Veloto in de Koedijkslanden”, vertelt Edwald van Kampen.

Nieuwe stap

De broers zijn heel enthousiast over de uitbreiding. „We zaten al een tijdje na te denken over een nieuwe stap. We kregen van onze klanten regelmatig opmerkingen dat het zo jammer is dat we niet in de Oosterboer zitten. Daar zijn we toen wel over na gaan denken. Niet veel later kwam er een makelaar naar ons toe; of wij iets zagen in de bedrijfsruimte aan het Ruskenstuk. Die kans hebben we gegrepen. Begin februari krijgen we de sleutel en half februari opent Veloto in de Oosterboer.” Edwald en Michel hebben de taken sinds het begin goed verdeeld. Michel is een fietsenmaker in hart en nieren, met ruim 25 jaar ervaring. Edwald zegde zijn baan bij de overheid op voor Veloto. „Mijn collega’s verklaarden me voor gek toen ik vertelde dat ik een fietsenwinkel ging openen. Ik heb er zelf altijd in geloofd en ik denk ook dat de zaken daarom zo goed gaan. Ik doe alle marketing, communicatie, de verkoop, inkoop en administratie. Inmiddels kan ik heus wel een lamp of band vervangen hoor, maar Michel is en blijft de specialist. Gelukkig krijgen we nu ook hulp van Aeryon. Hij begon hier als zaterdaghulp, werkt hier nu ook fulltime en volgt nu de opleiding tot fietstechnicus.”

Aanbod

Bij Veloto in de Koedijkslanden is ook het een en ander veranderd. Wat voorheen de berging was, is nu omgetoverd tot een afdeling voor tweedehands fietsen. „Die verkopen we heel veel. Wie een nieuwe fiets koopt, kan een fiets inruilen. Die fietsen knappen we – waar mogelijk – helemaal op en bieden we weer te koop aan. De hele maand december krijgen mensen tot 20 procent korting op een tweedehands fiets.” Ook het aanbod van kinderfietsen is royaal. Edwald heeft een tijdje geleden een mooi podium gecreëerd voor de kleine tweewielers. „We hebben altijd al veel kinderfietsen gehad, maar ze vielen een beetje weg. Nu staan ze meer in de schijnwerpers en is de collectie verder uitgebreid.” De klant kan natuurlijk nog altijd de vertrouwde merken vinden bij Veloto. Populair zijn de fietsen van Cortina: de ‘Dutch fashion bike’. Dit merk staat bekend om het moderne design. Cortina heeft bijvoorbeeld een uitgebreide collectie ‘mamafietsen’, geheel afgestemd op de wensen van moeders en vaders. „Naast Cortina hebben we ook nog Qwic en Trek in ons assortiment. Het Amsterdamse merk Qwic was in Meppel nog niet zo bekend. Toen we net geopend waren, zeiden veel klanten dat ze er nog nooit van hadden gehoord. Nu, 1,5 jaar later, krijgen we vaak te horen dat kennissen, familieleden of buren op een Qwic rijden. Dan willen mensen het zelf ook graag proberen”, vertelt Edwald enthousiast. Het merk Trek biedt ook elektrische fietsen, maar heeft ook tweewielers zonder accu. Dat zijn de meer sportievere fietsen, omdat ze wat lichter zijn. „We hebben nog veel meer merken en heel veel verschillende uitvoeringen. Die kunnen mensen eens rustig uitproberen in onze winkel in de Koedijkslanden en vanaf februari dus ook in de Oosterboer.”

Succes

Edwald, Michel en Aeryon bieden bij Veloto nét dat beetje extra service. Zo komen mensen regelmatig binnenwandelen met een fiets aan de hand omdat de band lek is of de ketting er af ligt. Vaak wordt het probleem opgelost terwijl de klant wacht. Als de reparatie toch iets langer duurt, wordt er een leenfiets meegegeven. „We nemen de tijd voor klanten. Dan gaan ze tevreden en op een goede fiets de deur uit.”

Bron: Meppeler Courant | Foto: V.l.n.r: Edwald, Michel en Aeryon. (© Wim Goedhart)

 

Voorjaar in zicht?

Kom nu alvast oriënteren op een nieuwe fiets. Misschien is de levertijd van uw favoriet wat langer, maar dan heeft u hem in het voorjaar wel!

Nieuwe fietsmerken

Veloto heeft het assortiment fietsen uitgebreid met de merken Batavus en Sparta. Kom ze bekijken in onze showroom.

Veloto Fietsen Koedijkslanden en een filiaal in Oosterboer Meppel

Onze hoofdvestiging zit in de wijk Koedijkslanden. Daarnaast hebben wij een filiaal in het winkelcentrum Oosterboer in Meppel.

Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen